Despre calendarul lunar | Центр Астрологических Исследований
Centrul de Cercetari Astrologice


Despre calendarul lunar

Parcurgând calea de la o lună nouă la alta, Luna descrie un arc imens, așa-numitul ciclu de schimbări al fazii lunii. În calendarul nostru, sunt datele exacte ale lunii noi, primul trimestru, lună plină și ultimul trimestru.

Ciclul lunii, ciclu de schimbare de fază – luna-solar, adică, acest proces implică trei corpuri – Luna, Pământul și Soarele.

Din punct de vedere al bioritmului corpului nostru, ciclul luna-solar este împărțit în două jumătăți, aproximativ 14 de zile fiecare: perioada de creștere a lunii – perioada de la lună nouă până la lună plină, și descreșterea lunii – perioada de la lună plină la lună nouă.

Luna în creștere planifică, consumă, dobândește, restabilește, respiră, adună puterea, înmagazinează energie.

În timpul când Luna crește, omul este mai activ, energic, capabil să convingă pe alții și să infecteze cu entuziasmul lui. Aceasta este o perioadă bună pentru începuturile evenimente importante și critice.

Luna în descreștere eliberează de toxine, extrage, usucă, întărește, inspiră acțiune și cheltuie energie.

În timpul lunii în descreștere, vitalitatea organismului este redusă, oamenii devin mai puțin activi, devin obosiți rapid, reacția lor este coborâtă. Planificați mai bine ceea ce este deja stabilit și nu necesită mult efort, afacerile de rutină.

O atenție deosebită trebuie acordată în perioada zilelor de lună nouă și lună plină.

Când Luna este Nouă, corpul nostru este la o activității de viață scăzută, și imunitatea este slăbită. O intervenție chirurgicală nu este de dorit. Crește riscul de erori și eșecuri în comportament … sunt contraindicat activitățile zgomotoase aglomerate și consumul de alcool.

Dar, acesta este un moment extrem de bun pentru a abandona obiceiurile proaste. De obicei disconfortul asociat cu „pierderea“ a lunii noi nu sunt atât de puternice dar reacții psihologice încă rămân în limitele rațiunii.

La luna plina, suntem oarecum umflați, mai puțin atenți, mai des decât în alte momente, facem greșeli. În această perioadă, nu se recomandă să luați decizii responsabile, pentru a merge cu capul gol, de asemenea nu este recomandat somnul sub razele directe ale lunii pline. Nu este de dorit intervenții chirurgicale, dar postul de zi cu zi este foarte util.