Mercur Retrograd 10 Aprilie 2017 – 03 Mai 2017 | Центр Астрологических Исследований
Centrul de Cercetari Astrologice


Mercur Retrograd 10 Aprilie 2017 – 03 Mai 2017

Mercur – este cea mai apropiată planetă de la Soare, și mitologic îndeplinește misiunea unui mesager al zeilor. Soarele, în astrologie simbolizează divinul, este punctul de plecare al existenței. Putem spune că Mercur trece mesajele de la Dumnezeu la oameni într-o mișcare directă, și de la popor la Dumnezeu, în mișcarea sa retrogradă.

În astrologie, termenul „retrograd”, înseamnă mișcarea inversă a corpului ceresc pe cer. Acest lucru nu înseamnă că Mercur se va roti în direcția opusă, orbita sa în jurul Soarelui rămâne neschimbat. Deși, observatorii de pe Pământ vor vedea această mișcare ca fiind în sens opus.

În perioada retrogradă – un impact deosebit și specific al lui Mercur va fi vizibil în viața socială și starea psihologică a oamenilor. Gândirea, logica, bun simțul, vor începe să slăbească în fața acțiunilor spontane sau pripite. Toate ideile și inițiativele care în această perioadă, par a fi mărețe, vor deveni temporare sau nu vor mai fi relevante, atunci când Mercur, va deveni iarăși direct.

De data aceasta Mercur este „retrograd“ din 10.04.2017 și până pe 03.05.2017. Mercur este cea mai rapidă planetă și influența aspectelor pe care le face cu alte planete nu este atât de semnificativă. Dar totul se schimbă atunci când el devine retrograd, deoarece viteza sa scade – și aspectele ce le formează cu alte planete se mențin pe o perioadă mai îndelungată, și aici este foarte interesant cu ce planete, deoarece poate să dea mai multe evenimente concrete.

Deci, aspectele lui Mercur pentru această perioadă sunt: o conjuncție cu Uranus și un trigon cu Saturn. Apropo, o situație foarte interesantă, care dă posibilități minunate de a transforma și renova (Uranus), precum și de a structura și a aduce în ordine (Saturn), situațiile create de Mercur.

Spre exemplu:

– de a împrospăta o parte din cunoștințele existente și de a face ordonarea cunoștințelor

– pentru a curăța și a îmbunătăți mijloacele de comunicarea și informație (telefoane, PC-uri, etc);

– să ne clarificăm cu varietate de hârtii, documente, bibliotecă, folosind tehnologii noi avansate, ceva ce poate fi digitalizat, pentru a scăpa de haos

– cineva poate consolida contactele vechi, și le poate aduce la un alt nivel, de exemplu, puteți întâmplător să realizați că aveți idei și interese comune cu cineva din trecut

– pot apărea noi idei creative pentru realizarea proiectelor, ce au fost demult uitate pe un raft.

Cine și cu ce ar trebui să fie deosebit de precaut în această perioadă? În primul rând, cei al căror activitate este legată de lucru cu hârtii și acte importante (contabilitate, secretariat, jurnalism), precum și în domeniul comerțului și afacerilor. În acest moment, este dificil să ne concentrăm, astfel încât există un risc de multe ipoteze greșite, ambiguitatea interpretării oricăror informații sau evenimente, neînțelegeri. În aceste zile ar trebui să vă abțineți de la luarea unor decizii importante. Noile proiecte, lucrări și examene pot fi estimate cu o capacitate mult mai mică decât vă așteptați. Verificați de câteva ori muncă îndeplinită, înainte de a o expune public. Nu vă fie teamă să întrebați din nou interlocutorii, pentru a evita neînțelegeri.

Pentru conducătorii auto, această perioadă este afectată de faptul că participanții la trafic sunt deosebit de neatenți, și asta duce la creșterea numărului de accidente rutiere. Conducătorii auto, de asemenea, sunt încurajați să-și verifice cu atenție partea tehnică a mașinii, și să se abțină de la călătorii lungi.

Această perioadă este favorabilă pentru reînnoirea legăturilor vechi; pentru cazurile pre-existențe, dar care n-au fost clarificate până la un bun sfârșit. De data aceasta, atunci când ni se oferă posibilitatea de a privi înapoi, și de a cerceta un segment de viață din trecut, să putem înțelege mesajul transmis și apoi să echilibrăm situația creată. Tot în această perioadă, elevii și studenții, de exemplu, pot restitui cu ușurință toate „cozile“ existente.

Succes și spor maxim!