Prognoza astrologică pentru 2021 | Центр Астрологических Исследований
Centrul de Cercetari Astrologice


Prognoza astrologică pentru 2021

Energiile anului 2021 vor fortifica perioada de tranziţie la Era Vărsătorului. Ca moment semnificativ pentru această perioadă serveşte ingresul a două planete – Saturn și Jupiter în Vărsător, şi conjuncția lor în Vărsător, care are loc o dată la 20 de ani. Acest lucru va avea un impact semnificativ asupra diveselor domenii ale vieții, nu numai în 2021, ci și pentru deceniile viitoare.

Saturn face o ingresie în Vărsător pe 17 decembrie 2020 și se va afla aici 2,5 ani. Vărsătorul este semnul libertății, iar Saturn este planeta restricțiilor. Saturn, în Vărsător, se manifestă atât ca un cenzor al libertății, cât și ca un distrugător de relaţii și structuri rigide, administrative.

Saturn fie cosolidează oamenii în jurul unei idei, fie creează haos. Și tot ce mobiliza oamenii se prăbușește.

Acest lucru se va exprima în diverse forme de greve, revolte, preluarea unor teritorii mari cu implicarea  a unui număr mare de oameni.

Poziţionarea lui Saturn în Vărsător, ca și în Capricorn, poate aduce posibile crize politice cu schimbare de putere, dar, spre deosebire, poziţia în Capricorn, unde schimbările sunt, într-un fel sau altul, previzibile, în Vărsător schimbările deseori sfidează logica.

Oamenii riscă să fie atraşi sub influența şi acţiunile partidelor aflate în conflicte politice.

Alt moment semnificativ pentru anul 2021 este ingresul lui Jupiter  în Vărsător pe 19 decembrie 2020 care se va afla un an, cu excepția perioadei din 14 mai – 28 iulie 2021, când se va ala în semnul Pești.

Tranzitul lui Jupiter prin Vărsător este însoțit la fel de criză de putere pe plan economico-social.

Energiile Vărsătorului iniţiază proteste împotriva oricărei opresiuni asupra libertăţilor, noiilor tehnologii.

Guvernele se vor perinda unul după altul, vor fi demisionate  sau se vor forma altele noi.

La putere adesea vor ajunge partide cu doctrina liberală.

Protestând oamenii vor milita pentru independență, încearcând să găsească limbaj comun între ei, să găsească ideia care să-i unească.

Într-o versiune negativă, sunt posibile conflicte pe motive etnice, manifestări a separatismului și anarhismului.

La toate aceasta se adăugă aspectul tensionat emergent dintre Saturn și Uranus, care va fi activ pe tot parcursul anului 2021, cu excepția perioadei 14 august 2021 până pe 03.11.2021.

Saturn va căuta să controleze și să mențină rezultatele existente sau obținute în viața politică, iar Uranus va influența și va opune rezistenţâ regulilor lui Saturn.

Prin urmare, nu se poate conta pe o situație calmă și stabilă în politică.

Dar totuși, comparativ cu 2020, când grupul planetar format din Saturn, Jupiter și Pluto se afla în Zodia Capricornului, iar în 2021 doi dintre ei (Saturn și Jupiter) s-au mutat în Vărsător, noul 2021 va fi comparativ, mai ușor.

Pandemia îşi va pierde din amploare, dar ecourile sale vor fi observate încă mult timp.

În 2021 rata mortalităţii de la COVID se va reduce semnificativ, punctul culminant a fost depăşit în 2020 după ce Saturn şi Pluto au ieşit din aspectul conjunţie în care sau aflat ultimii 2 ani.

Datorită acestui fapt relaţiile dintre oameni sunt mai democratice, libere, lipsite de tensiuni.

 

Elaborare, traducere şi adaptare, astrolog-psihlog, P. Arcan