ro
info@urania.md 022-755-644

Proclamarea independenței Republicii Moldova – 27 august 1991 11:56 (Chișinău).

Soarele în astrograma natală (horoscopul natal) a Republicii Moldova este în semnul Fecioarei.

În conformitate cu interpretarea clasica – Fecioara, se simte mai bine și mai confortabil în spatele reflectoarelor decât în lumina lor. Și, prin urmare, au tendința de a se „atașa“ de partenerul mai puternic; în special pentru că Soarele este în legătură printr semnul său cu Jupiter, iar Jupiter în harta Moldovei este puternic, în semnul Leului. Jupiter – reflectă, ambiție, obiective, și cu aceste principii R. Moldova stă foarte bine. Jupiter – reprezintă simbolic și un protector, deci, țara noastră nu va fi lăsată fără sprijin (atât ideologic, cât și material).

O scurtă istorie.

În 1995, Mercur Progresiv (responsabil de comunicare) își schimbă mișcarea în direct  – Moldova este admisă în Consiliul Europei Adunării Parlamentare (APCE).

În 1996, Marte Progresiv intra în semnul Balanței – alegerea celui de al doilea Președinte al Republicii Moldova (politician pacifist).

În 2007, Jupiter Progresiv (responsabil pentru relațiile internaționale) intră în semnul Fecioarei (Fecioara – un semn slab pentru Jupiter) – o criză politică în relațiile moldo-române.

Din 2004-2015, Venus Progresiv (responsabil pentru cultură, artă) se află în gradul de întoarcere spre mișcarea directă – crește succesul creativ. În 2005, trupa „Zdob si Zdub” a debutat cu succes la Eurovision Song Contest, finisând pe locul 6. Participarea Moldovei la Eurovision continuă până astăzi.

Din 2009-2018 Uranus Progresiv este în așa-numitul „punct static“, de unde va întoarce spre mișcare directă.

Uranus – planeta evoluției, schimbărilor, de eliberare și independență. In perioada când Uranus este static, al cărui început a coincis cu anul 2009, a existat o accelerare bruscă a ritmului de viață, am avut loc o schimbare revoluționară. A avut loc consolidarea diferitor grupuri, partide și echipe.

În punctul exact al inversării lui Uranus spre mișcarea directă, asta a fost în 2014, (alegerile parlamentare din noiembrie) tensiunea creștea ca înainte de furtună; din nou, au avut loc schimbări.

În 2018 Uranus trece din zona statică și începe să se miște mai departe – din nou vor avea loc modificări, cu tendința spre independență, libertate, și noi condiții de viață, care vor fi destul de progresive.

Între timp, noi ne aflăm în „Zona de turbulență.“ Dar întoarcerea lui Uranus spre o mișcare directă – este întotdeauna pozitiv, aceasta este o eliberare, independență și progres pentru țară.

De asemenea, în 2018, Soarele Progresiv în astrograma Republicii Moldova se mută din Fecioară în Balanță. Țara noastră va deveni mai deschisă, relaxată, sociabilă, va „întineri“. Moldova va câștiga noi parteneri, care vor fi destul de utili. Relațiile cu partenerii sunt construite pe baza egalității și luarea în considerare a intereselor reciproce.

Deși în 2017, Marte Progresiv și Neptun formează Aspectul Cuadratura, – sunt posibile tulburări sociale pe motive etnice sau religioase. Dar Trigonul dintre Soarele Progresiv și Saturn va permite să se mențină situația sub control.

În 2019, în astrograma Republicii Moldova, Luna Plină este Progresivă. Acesta este rezultatul maxim pentru ultimii 14-15 ani, punctul culminant, maximul de „lumină“, atingerea obiectivelor.

Separat dorim să accentuăm următorii factori astrologici.

Foarte importante sunt punctele de trecere a Lunii Progresiv peste Nodurile Lunare. Când Luna Progresivă se conectează cu Nodul Ascendent, apar evenimente care crează un fundament pentru viitor. Această zonă este foarte pozitivă, deși aici pot ave loc și evenimente foarte intense.

În luna mai 2013, Luna Progresivă sa conectat cu Nodul Ascendent în astrograma Republicii Moldova. În această perioadă, Iurii Leancă a fost aprobat pentru postul de prim-ministru, și Igor Corman a devenit președinte al Parlamentului; prin urmare, acestea au fost factorii destinați pentru stabilizare și pentru dezvoltarea în continuare a Moldovei.

Modificări în 2015, vor fi rezultatul faptului că două dintre Planete (Saturn și Jupiter) își schimbă semnul. Există schimbări semnificative în conștiința publică, care ar determina schimbări în diverse domenii: politică, economie, moda.

Saturn – este un examinator serios. Această planetă, simbolizează legea și ordinea.

În Scorpion, Saturn a fost ultimii 2,5 ani, la sfârșitul lunii decembrie a intrat în Săgetător, iar în vara anului 2015, se întoarce din nou în Scorpion.

În timpul trecerii lui Saturn în Scorpion, sunt introduse sau sunt specificate reguli fiscale noi, pentru a rezolva multe probleme care utilizează mecanisme economice de declanșare, de a impune sancțiuni economice împotriva acelor țări care încalcă regulile „cămin“, se oferă împrumuturi cu anumite condiții. În acest moment, are loc un război secret, ascuns, care poate rupe revolta în unele țări, rebeliune, lovitură de stat. Poate că introducerea unei stări de urgență. Din cauza scandalurilor de corupție, legăturilor criminale, multe capuri pot zbura, al funcționarilor de stat. Sunt probabile revelațiile spioane, acțiuni provocatoare împotriva rivalilor politici. Prăbușirea băncilor, devalorizarea monedelor naționale, este de asemenea, sunt mai puțin frecvente în timpul acestor perioade.

Saturn în Săgetător (din decembrie 2014 și până la 15 iunie 2015, și din 18 septembrie 2015).

Aici Saturn urmărește să reglementeze tot ce se referă la orice relații internaționale – diplomatice, științifice, ideologice, economice și comerciale. Pentru a rezolva conflictele internaționale, sunt implicate organizațiile internaționale. Se vor introduce o varietate de restricții și cerințe suplimentare pentru cei care trec frontiera, și se va stabili o afacere cu parteneri străini. Pentru cei ce au o afacere în domeniul turismului internațional sau comerțului exterior, aceasta nu este cea mai bună perioadă. Sunt posibile reforme în învățământ (cea mai mare parte – în învățământul superior). Cresc cerințele pentru calitatea educației, calificărilor profesorilor.

Jupiter – este planeta oportunităților, extinderilor, scopurilor.

Jupiter este în semnul Leului, până la 11 august 2015. Leu – este semnul creativității, jocurilor și glorie, Semnul monarhie. Jupiter în Leu favorizează politicieni, liderii militari, lideri de renume și aventurieri. Vor apărea noi lideri care vor putea duce după sine poporul. Ei fac declarații zgomotoase și promisiuni pentru a organiza un spectacol; acțiunile lor sunt false, pentru ai reprezenta pe ei într-o lumină bună. Statul sprijină evenimente culturale, sportive, teatru, spectacole, se dezvoltă lumea show-bizului monden al publicitatea și modelingului.

Jupiter este în semnul Fecioarei de la 11 august 2015. În prim-plan ies întrebările cu privire la îmbunătățirea condițiilor de muncă, mai multe locuri de muncă, creșterea prestațiilor sociale. Rolul sindicatelor. Aceasta este perioada, controlului total asupra calității. Sunt apreciați, muncitorii de calificare înaltă. Principalele probleme devin, problemele protecție sociale și al sănătății publice. Creșterea interesului pentru îmbunătățirile tehnice; Abordarea problemelor de bunăstare a animalelor și a mediului.

Aceasta sunt tendințele principale.

În ceea ce privește Moldova, în astrograma țării noastre, sunt câteva aspecte importante.

Saturn în Tranzit, formează o cuadratură (aspect negativ) cu Soarele natal (până în mai 2015). Soarele simbolizează puterea, astfel încât pot exista dificultăți în crearea Guvernului, distribuirea posturilor și a pozițiilor; va fi dificil să găsească un acord pentru priorităților în coaliție.

Din ianuarie până la sfârșitul lunii martie 2015, Pluton în Tranzitare va fi în conjuncție cu Neptun în Tranzitare, și Uranus, în cuadratură cu Neptun, care se află în casa a treia a astrogramei Moldovei – se vor înrăutăți problemele cu sistemul de irigare și cel de transport. De asemenea, este probabilă, activizarea elementelor criminale, inclusiv cele legate de droguri.

Saturn în Tranzitare prin casa a două (Casa banilor) a astrogramei Moldovei – poate reduce volumul remitențelor în țară, limitarea tranșelor și împrumuturilor din partea partenerilor externi. Cursul valutar al monedei MDL, puțin probabil că va fi consolidat.

Autor: Irina Varticean