ro
info@urania.md 022-755-644

Mercur – este cea mai apropiată planetă de la Soare, și mitologic îndeplinește misiunea unui mesager al zeilor. Soarele în astrologie simbolizează divinul, este punctul de plecare al existenței. Putem spune că Mercur trimite mesajele de la Dumnezeu la oameni într-o mișcare directă, și de la popor la Dumnezeu, în mișcarea sa retrogradă.

În astrologie, termenul „retrograd”, înseamnă mișcarea inversă a corpului ceresc pe cer. Acest lucru nu înseamnă că Mercur se va roti în direcția opusă, orbita sa în jurul Soarelui rămâne neschimbată. Deși, observatorii de pe Pământ vor vedea această mișcare ca fiind opusă. Mercur este retrograd pentru o perioadă de aproximativ 20 de zile și se repetă de aproximativ 3 ori pe an. De data aceasta, când Mercur va fi la cea mai apropiată distanță de la Soare, pe tot parcursul perioadei sale retrograde, el va duce spre soare, dorințele noastre importante și cererile de asistență. Momentul de conectare a lui Mercur cu Soarele este foarte important – puteți crea un plan de acțiune pentru următoarele 3,5 luni, pe baza unei analize atente a drumului deja parcurs în trecut. Aceasta planeta ne arată punctele de pornire, care trebuie ajustate, astfel încât viața să fie în continuare cu mai mult succes.

În perioada retrogradă – un impact deosebit și specific al lui Mercur va fi vizibil în viața socială și starea psihologică a oamenilor. Gândirea, logică, bun simțul vor începe să slăbească în fața acțiunilor spontane sau pripite. Toate ideile și inițiativele care în această perioadă, par a fi mărețe, vor deveni temporare sau nu vor mai fi relevante, atunci când Mercur, va deveni iarăși direct.

Mercur retrograd are unele consecințe neplăcute. Perioada când Mercur este retrograd, se caracterizează printr-o scăderea a atenției și creșterea numărului de erori. Deoarece această planetă afectează informația, datarea, călătoriile și negocierile, la aceste capitol vor apărea probleme enorme.

Nu este o perioadă favorabilă pentru achiziții, în special cele mari, care necesită înregistrarea contractelor, precum și mijloace de comunicare, informare și mișcare. Tranzacțiile și acordurile încheiate în perioada când Mercur este retrograd, de obicei, sunt fără succes.

Cine și cu ce ar trebui să fie deosebit de precaut? În primul rând, cei al căror activitate este legată de numărul de hârtii și acte (contabili, secretari, jurnaliști), precum și în domeniul comerțului și de afaceri. În acest moment, este dificil să se concentreze, astfel încât există un risc de multe ipoteze greșite, ambiguitatea interpretării oricăror informații sau evenimente, neînțelegere. În aceste zile ar trebui să vă abțineți de la luarea unor decizii importante. Noile proiecte, lucrări și examene pot fi estimate cu o capacitate mult mai mică decât vă așteptați. Verificați de câteva ori muncă îndeplinită, înainte de a o expune public. Nu vă fie teamă să întrebați din nou interlocutorul, pentru a evita neînțelegeri.

Pentru conducătorii auto, această perioadă este afectată de faptul că participanții la trafic sunt deosebit de neatenți, și asta duce la creșterea numărului de accidente rutiere. Conducătorii auto, de asemenea, sunt încurajați să-și verifice cu atenție partea tehnică a mașinii, și să se abțină de la călătorii lungi.

Trebuie remarcat faptul că timpul nu este deosebit de critic, de aceea nu este neapărat de a vă stresa prea mult în această perioadă. Rețineți, ața se rupe acolo unde e subțire, de aceea acolo unde tehnica este foarte bună, ea nu va permite un eșec, cunoștințele și profesionalismul solid nu va permite nici o greșeală. Prin urmare, este necesar să abordăm această perioadă cât mai filosofic, pentru a identifica punctele slabe în viața noastră și de a prelucra aceste neajunsuri.

Această perioadă este favorabilă pentru reînnoirea legăturilor vechi; pentru cazurile pre-existențe, dar care n-au fost clarificate până la un bun sfârșit. De data aceasta, atunci când ni se oferă posibilitatea de a privi înapoi, și de a cerceta un segment de viață din trecut, să putem înțelege mesajul transmis și apoi să echilibrăm situația creată. Tot în această perioadă, elevii și studenții, de exemplu, pot restitui cu ușurință toate „cozile“.

Perioada când Mercur este retrograd, este marcată pe calendar cu roșu. Cu toate acestea, am identificat alte două perioade importante: pre-retrograd (galben) și post-retrogradă (verde) ale lui Mercur. Acestea sunt perioadele când planeta se mișcă din nou pe aceleași grade ale zodiacului în care se mișca când era în mișcare directă. Această perioadă este, de obicei, la început (pre-retrograd) și spre final (post-retrograd), pe care le putem simți foarte dur în perioada retrogradă.

De exemplu, o persoană în astrograma cărei există o problemă în domeniul muncii. De regulă, în perioada de pre-retrograd, o persoană începe să se gândească la schimbarea locului de munca, începând să caute alte oportunități. În perioada retrograd, persoana poate să-și realizeze scopurile, ba chiar să acumuleze o experiență foarte neplăcută, iar în post-retrograd, să conștientizeze faptul că opțiunea aleasă nu este atât de bună cum părea mai devreme și poate chiar să demisioneze.

Prin urmare, dacă există intenții, planuri, inițiative încă când Mercur este direct, în perioada pre-retrograd, aceste planuri pot fi revizuite cu privire la succesul lor. Dar perioada pre-retrograd este foarte bună pentru reînnoirea a planurilor sau ideilor care au încercat cândva să fie realizate. Pentru că în perioada retrograd, există o posibilitate de a înțelege care a fost cu adevărat cauza eșecului și puteți repara erorile existente.